Utskriftsveiledning


Utskriftsguiden er et dokument der du finner all informasjon om utskriftsteknologiene som brukes i vårt trykkeri. Du vil sammenligne parameterne deres, finne ut hvilket underlag de brukes på, og sammenligne fargemetning, fotooppløsning og tekstlesbarhet på utskriftsprøver laget ved hjelp av bestemte teknologier.

Utskriftsteknologier brukt på MITKO:
- sublimering;
- silketrykk;
- løsemiddel med laminering;
- harpiksutskrift;
- UV-utskrift.

Last ned utskriftsveiledning [PDF]

Aksepterte filformater


Klargjøring av produksjonsfiler

Vi kan ta i mot ulike filtyper, men vi foretrekker filer fra Corel Draw eller Adobe Illustrator (*.cdr, *.ai) eller Photoshop o.l. (*.psd, *.tiff eller *.jpg). Vi kan også ta i mot PDF.

Produksjonsfiler bør klargjøres på følgende måte:

- teksten skal være avrundet
- fargene må være i CMYK
- - omrisset av objektene må skaleres med grafikken slik at det ikke blir tykkere eller tynnere ved skalering
- alle bitmaps skal ha minst 100 dpi i en 1:1 skala

I enkelte tilfeller kan det hende vi må be om andre filer eller filformater (hvert element for seg: bakgrunn, logo etc.) avhengig av hvordan grafikken er satt sammen.

Prosjektet regnes som akseptert ved godkjenning av en vedlagt skisse. Dette er en liten pdf eller jpg-fil som viser hvordan grafikken plasseres på produktet. Vedlegget blir sendt til deg rett etter at prosjektet er utarbeidet. Godkjenning av dette er ensbetydende med at designarbeidet ferdigstilles. Hvis du trenger med informasjon, er du velkommen til å kontakte oss.

Merknader til utformelse av grafisk design


Andre merknader

Fargene som vises på skjermen eller skrives ut på en printer gjenspeiler ikke nødvendigvis de faktiske fargene. Produksjonsfiler må lagres i CMYK. Hvis du bruker farger i Pantone eller RGB, vil de bli konvertert til den nærmeste CMYK-fargen. Det medfører en risiko for unøyaktig fargegjengivelse på produktet.

Ved komplekse grafiske design er det mulig å få et prøvetrykk i A4 på forespørsel. Det vil imdlertid medføre en noe lenger produksjonstid. Dette prøvetrykket vil danne grunnlaget for en eventuell klage knyttet til fargegjengivelsen.

Generelle betingelser


Klare regler

Materiell levert av kunden forblir firmaets eiendom og arkiveres ikke. Vårt firma er ikke ansvarlig for innhold, kvalitet, stavefeil eller fargefeil i disse filene. Det er kundens ansvar å sjekke filene og sørge for at de blir levert i feilfri form. Enhver filjustering vi må foreta for at filen skal bli produksjonsklar vil medføre en tilleggsavgift etter den grafiske designers satser. Dette vil bli skriftlig varslet om på forhånd. Dersom det er nødvendig med fargejusteringer vil prøvetrykkskostnadene legges på fakturaen. I dette tilfellet er et prøvetrykk en utskrift som kalibrerer CMYK-verdiene i henhold til fargemønsteret som kunden sender. Dersom kunden ikke leverer med fargemønster trykker vi filen slik den er levert fra kunden. Trykkeriet er ikke ansvarlig for reproduksjonen av den trykte fargen.

Vi er ikke ansvarlig for forsinkelser i produksjonen som følge av endringer gjort av kunden etter aksept av ordren. Alle endringer via telefon må også sendes inn skriftlig.

Kunden forplikter seg til å ikke trekke inn vårt selskap i et eventuelt krav fra en tredjepart for brudd på eller ansvar for innhold i trykksaker. Kunden samtykker til at vi kan bruke produkter laget av oss i reklamemateriell og som eksempler på våre tekniske egenskaper i trykkeriet.

Eventuelle klarer på produktkvaliteten skal sendes skriftlig innen 14 virkedager etter mottakelse.I slike tilfeller må kunden levere det aktuelle produktet til trykkeriet.